Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Παραδοσιακό κορμός μωσαϊκό

 


Υλικά
400 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο
3/4 κούπας brandy
7 κ.σ. ζάχαρη άχνη
200 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
1 αυγό
1/2 κουτί καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
1 πρέζα αλάτι
4 κ.σ. κακάο
1 φακελάκι βανιλέτα
150-200 γρ. φιστίκια Αιγίνης κομμένα σε φετάκια
2 πακέτα μπισκότα πτι μπέρ

Εκτέλεση
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπαιν μαρί. Μόλις λιώσει εντελώς προσθέτουμε τη μαργαρίνη, το κακάο, το καραμελωμένο ζαχαρούχο, την ζάχαρη άχνη, το αλάτι και τη βανιλέτα ανακατεύοντας καλά προκειμένου να ενωθούν και αφήνουμε να κρυώσει αρκετά.

Εν συνεχεία, προσθέτουμε το αυγό ανακατεύοντας με αυγογδάρτη μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα. Κατόπιν αυτού, προσθέτουμε το brandy, τα μπισκότα τα οποία σπάμε με τα χεράκια και τα φιστίκια και ανακατεύουμε με μαριζ μέχρι να ενωθούν σωστά.

Τέλος παίρνουμε ποσότητα του μείγματος, τοποθετούμε σε λαδόκολλα και τυλίγουμε σφιχτά φροντίζοντας να είναι όσο το δυνατόν λείο και ισοπαχο.

Τοποθετούμε το μείγμα στην κατάψυξη για 8-10 ώρες (πιο ιδανικά όλη νύχτα).

Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο