--ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ,ΑΜΥΝΑ,ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ--

ΑΠΟΨΗ

 ΑΠΟΨΗ


►ΕΔΩ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΠΟΛΥΠΛΟΚΑ ΑΡΘΡΑ.ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑZΕΤΕ  ΚΕΙΜΕΝΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ (2 - 3 KΑΘΕ ΦΟΡΑ) ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΤΟ NEWSPULL.
ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝOΝΤΑΙ ΑΝΑ ΣΥΧΝΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ..

1)

27-6-22

Αυτή είναι "σωστή πλευρά της ιστορίας" ; «Πράσινο φως» από την Ε.Ε. μέχρι το 2031 για το «Turkaegean»!!

Σχολιάζει ο Ε. Κ : Υποτίθεται ότι δώσαμε όπλα στην Ουκρανία για να είμαστε με την "σωστή πλευρά της ιστορίας" όπως είπε άλλωστε ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας μας Κυριάκος Μητσοτάκης. Τι να πει κανείς όμως όταν η Ε. Ε αναγνωρίζει για το ελληνικότατο Αιγαίο Πέλαγος συνιδιοκτησία και επιτρέπει στους Τούρκους να χρησιμοποιούν τον όρο "Turkaegean"... 
Η καλή μέρα απ' το πρωί φαίνεται όπως λέει ο σοφός λαός μας, δεν χρειάζεται να προκύψει έκτακτη ανάγκη ώστε να διαπιστωσουμε σε ποία πλευρά της ιστορίας μας έχουν κατατάξει.. Η Ε.Ε έχει ήδη από τον Δεκέμβρη αναγνωρίσει το δικαίωμα αυτό στους Τούρκους!Δεν το ξέραμε; Σε ποιον ύπνο πιάστηκαμε και μας έφεραν έτοιμο "πακέτο"; 
Τι θα μπορούσε να γίνει τώρα; Να κάνει η Ευρώπη ακυρωτική πράξη!Να μην σας μπερδεύει κάνεις με νομικούς όρους και διάφορα τέτοια..Οταν θέλει η Ευρώπη όλα γίνονται και ανατρέπει τις αποφάσεις της λόγω πχ ασυνέπειας των ενδιαφερομένων μερών...Εάν δεν υπάρχει όμως  η προοπτική να γίνει κάτι τέτοιο για ποια "σωστή πλευρά" και κουρουφέξαλα μιλάει ο κ. Μητσοτάκης; 
Πολύ φοβόμαστε ότι θα βρεθούμε στο τέλος στον "γκρεμό της ιστορίας" με τα εγκληματικά "λάθη" που έχουν διαπράξει οι πολιτικοί μας.. 

Περισσότερα ΕΔΩ


2)
15-6-22

Ε. Κ : Θα γίνει Ελληνοτουρκικός πόλεμος;

γράφει ο Ε. Κ

Όπως διαβάζουμε στα απομνημονεύματά του πρεσβευτή της Ιταλίας στην Αθήνα το 1940 Εμανουέλε Γκράτσι γράφει ότι  " Η Ιταλία κατηγορούσε την Ελλάδα ότι παραβίασε τις αρχές της ουδετερότητας, παραχώρησε διευκολύνσεις στον βρετανικό στόλο και καταπίεζε τους Αλβανούς της Τσαμουριάς. Για όλα αυτά, η Ιταλία ζητούσε να εγκατασταθούν ιταλικές δυνάμεις σε στρατηγικά σημεία, ώστε να διασφαλιστεί η ελληνική ουδετερότητα, ειδάλλως «κάθε αντίδραση θα καμφθεί δια των όπλων». Το τελεσίγραφο εξέπνεε στις 6 το πρωί της 28ης του Οκτώβρη του 1940. Ο Μεταξάς κοίταξε το ρολόι του. Περασμένες τρεις! «Alors, c’ est la guerre» (λοιπόν, έχουμε πόλεμο), διαπίστωσε. «Δεν είναι απαραίτητο», απάντησε ο Γκράτσι και συμπλήρωσε: «Η ιταλική κυβέρνηση ελπίζει ότι θα αποδεχτείτε τους όρους της και θα επιτρέψετε να περάσει ο ιταλικός στρατός»."

Δηλαδή η Ιταλία ήθελε μόνο στρατηγικά σημεία της χώρας αυτό όμως ήταν αρκετό να αποτελέσει την αφορμή για να ξεκινήσει ο πόλεμος μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδος(και σωστά δεν υποκύψαμε). 

Ερχόμενοι στο σήμερα τώρα και συγκρίνοντας τις απαιτήσεις που έχει η Τουρκία από την Ελλάδα(δια στόματος του προέδρου της) , παρατηρούμε ότι θεωρεί δικές της κατά το μεγαλύτερο ποσοστό τις απ. οικονομικές ζώνες ΑΟΖ που ανήκουν στην Ελλάδα κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου. Το πιο φοβερό είναι όμως ότι αμφισβητεί κάθε προηγούμενη συνθήκη και θεωρεί δικά της από 18 μέχρι 150 ελληνικά νησιά(χρησιμοποιεί και προφασεις όπως την στρατιωτικοποίηση τους από την Ελλάδα). 

 Ας προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε την διαφορά. Η Ιταλία ζητούσε διέλευση των στρατευμάτων και κατάληψη ελληνικών στρατηγικών σημείων. Εάν για αυτόν τον λόγο εγινε πόλεμος τι θα πρέπει να γίνει τώρα που η Τουρκία θεωρεί τα μισά νησιά του Αιγαίου δικά της; 

Παρατηρούμε επίσης τις τελευταίες ημέρες ότι η ρητορική της Δύσης σχετικά με τον πόλεμο στην Ουρανία έχει αλλάξει σημαντικά.Σήμερα όπως αναφέρει το "Πενταπόσταγμα", μεγάλο Ουκρανικό μέσο ενημέρωσης έγραψε ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία σκοπεύει να συζητήσει την αντικατάσταση του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky με τον Ανώτατο Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valeriy Zaluzhny. Την αντίστοιχη δήλωση έκανε ο αναλυτής Alexander Sitnikov". 

Εχθές διαβάσαμε ότι ο  Ζελένσκι δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς, κατηγορώντας τον ότι δεν έχει δείξει την απαιτούμενη βεβαιότητα ότι στηρίζει την Ουκρανία.

«Αυτός και η κυβέρνησή του πρέπει να αποφασίσουν: δεν μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός μεταξύ της Ουκρανίας και των σχέσεων με τη Ρωσία», είπε σε συνέντευξή του στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF.

Το αποκορύφωμα ήταν η χθεσινή δήλωση του Γ. Γ του Νάτο Γ. Στόλτενμπεργκ  που ούτε λίγο ούτε πολύ ζητά να παραχωρήσει εδάφη η Ουκρανία στην Ρωσία ώστε να τελειώνει ο πόλεμος ό,τι ζήτησε δηλαδή και ο Εμάνουελ Μακρόν 1 μήνα πριν. Συγκεκριμένα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Φινλανδίας που κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο αναγκάστηκε να κάνει εδαφικές παραχωρήσεις (σσ Καρελία), που όμως της επέτρεψαν εν τέλει να είναι ένα ανεξάρτητο, ελεύθερο κράτος.

Με λίγα λόγια, μήπως όλοι αυτοί βλέπουν εξελίξεις μη αναστρέψιμες στο Αιγαίο και θέλουν να κλείσουν άρον άρον το ζήτημα της Ουκρανίας με όποιο κόστος; 

Προσωπικη μου άποψη είναι ότι η ρητορική που χρησιμοποιεί η Άγκυρα δεν έχει γυρισμό! Θεωρώ ότι είναι απίθανο ξαφνικά η Τουρκία να σταματήσει τις πολύ προχωρημένες πλέον διεκδικήσεις(οι οποίες τελικά μετατρέπονται σε ανακοινώσεις) εις βάρος της χώρας μας. Αυτό πολύ σύντομα, ίσως μέσα στο καλοκαίρι, σε συνδυασμό με την εσωτερική πίεση προς τον Τούρκο πρόεδρο αλλά και την ομοφωνία της αντιπολίτευσης ώστε να προχωρήσει μέχρι τέλους ο Ερντογάν, θα οδηγήσει τελικά σε πολεμική σύγκρουση μεταξύ των 2 χωρών! 

Newspull


3)

5-6-22

Ε. Κ : Ποιοι λαοί θα αρπάξουν πρώτοι τις "κλιματικές φάπες";

σχολιάζει ο Ε. Κ

Είναι πλέον εύκολο κανεις να διαπιστώσει σε ποιες χώρες και γιατί θα περάσει ευκολότερα η "κλιματική ατζέντα". Αρκεί να κοιτάξει τον πίνακα τιμών καυσίμων, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί από επιλογές των εθνικών κυβερνήσεων των χωρών αυτών! Θυμάστε τις διαμαρτυρίες όχι πολύ καιρό πριν για την τοποθέτηση ανεμογεννητριών σε νησιά η σε σημεία ιδιαίτερου κάλλους; Τώρα ξεχάστε τα αυτά.. Θα είναι πλέον κατακριτέα η διαμαρτυρία ακόμα και από την ίδια την τοπική κοινωνία που πριν κρατούσε αρνητική στάση. Διαβάστε το παρακάτω κείμενο, δείτε τις τιμές καυσίμων που έχουν διαμορφωθεί και προσπαθήστε να μαντέψετε ποιοι θα φάνε πρώτοι τις "κλιματικές φάπες" πληρώνοντας αδρά τις επιλογές άλλων που αποφασίζουν για εμάς  χωρίς εμάς με πρόφαση φυσικά τον πόλεμο στην Ουκρανία!

Η Ελλάδα με 2,277 ευρώ/λίτρο έχει μια από τις πιο ακριβές τιμές βενζίνης στην Ευρώπη και σε όλο τον πλανήτη.

Το ρεκόρ ανατιμήσεων στα καύσιμα συνεχίζεται, με την τιμή της αμόλυβδης στην Ελλάδα να αγγίζει πλέον τα 2,3 ευρώ/λίτρο και να βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο όλων των εποχών.

Η χώρα μας αυτή τη στιγμή έχει την 5η ακριβότερη τιμή στην Ευρώπη (και την 7η παγκοσμίως), αφού μόνο κατά σειρά η Νορβηγία, η Δανία, η Φινλανδία και η Ισλανδία ξεπερνούν τα 2,277 ευρώ/λίτρο που κοστίζει η αμόλυβδη στη χώρα μας.

Από την άλλη πλευρά, το ρεκόρ χαμηλότερης τιμής στην Ευρώπη το έχει η Λευκορωσία στην οποία η βενζίνη κοστίζει μόλις 0,654 ευρώ/λίτρο. Ο λόγος της πολύ χαμηλής αυτή τιμής της βενζίνης έχει να κάνει με το εμπάργκο που έχει επιβληθεί στο ρωσικό πετρέλαιο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το οποίο όμως δεν ισχύει στη Λευκορωσία, που συνεχίζει να χρησιμοποιεί το πετρέλαιο της γειτονικής της χώρας.


Λόγω της χαμηλής του ζήτησης, το ρωσικό πετρέλαιο κοστίζει πολύ φθηνά, βοηθώντας έτσι τη Λευκορωσία στο να έχει τόσο χαμηλή τιμή. Αντίστοιχα, τη δεύτερη χαμηλή τιμή αμόλυβδης στην Ευρώπη διαθέτει η ίδια η Ρωσία με 0,743 ευρώ/λίτρο, η οποία ως πετρελαιοπαραγωγός χώρα διοχετεύει το πλεονάζον πετρέλαιο που δεν μπορεί να εξάγει στην Ε.Ε. στην εγχώρια αγορά, μειώνοντας έτσι δραστικά την τιμή των καυσίμων.

Από εκεί και πέρα και σε ό,τι αφορά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ουγγαρία με 1,223 ευρώ ανά λίτρο παραμένει η χώρα με τη χαμηλότερη τιμή αμόλυβδης βενζίνης εκμεταλλευόμενη τα μέτρα της Κυβέρνησης, ενώ ακολουθεί η Μάλτα με 1,34 ευρώ/λίτρο και η Μολδαβία με 1,525 ευρώ/λίτρο.

Οι 10 ακριβότερες χώρες στην Ευρώπη στην τιμή της αμόλυβδης βενζίνης*:

Νορβηγία: 2,622 ευρώ/λίτρο
Δανία: 2,455 ευρώ/λίτρο
Φινλανδία: 2,363 ευρώ/λίτρο
Ισλανδία: 2,321 ευρώ/λίτρο
Ελλάδα: 2,277 ευρώ/λίτρο
Μονακό: 2,263 ευρώ/λίτρο
Ολλανδία: 2,257 ευρώ/λίτρο
Σουηδία: 2,217 ευρώ/λίτρο
Γερμανία: 2,154 ευρώ/λίτρο
Λιχτενστάιν: 2,086 ευρώ/λίτρο


*Στοιχεία 30/05/2022

Οι 10 φθηνότερες χώρες στην Ευρώπη στην τιμή της αμόλυβδης βενζίνης*:

Λευκορωσία: 0,654 ευρώ/λίτρο
Ρωσία: 0,743 ευρώ/λίτρο
Ουγγαρία: 1,223 ευρώ/λίτρο
Μάλτα: 1,340 ευρώ/λίτρο
Μολδαβία: 1,525 ευρώ/λίτρο
Βόρεια Μακεδονία: 1,542 ευρώ/λίτρο
Σλοβενία: 1,560 ευρώ/λίτρο
Σερβία: 1,566 ευρώ/λίτρο
Βουλγαρία: 1,592 ευρώ/λίτρο
Ουκρανία: 1,595 ευρώ/λίτρο


*Στοιχεία 30/05/2022


 

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε ότι είναι δημόσια.Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τις υπογράφουν.Αν υπάρχουν πνευμ.δικαιώματα παρακαλούμε ενημερώστε μας για την αφαίρεση τους(των αναρτήσεων ή αναδημοσιεύσεων).Ενημερώστε μας άμεσα εάν θίγεστε απο κάποια ανάρτηση ώστε να την αφαιρέσουμε.
Εισαγωγικός Σχολιασμός (μπλέ γράμματα)
Σε ορισμένες αναρτήσεις υπάρχει περίπτωση σαν πρόλογος να υπάρχει δικός μας σχολιασμός.Αυτή είναι η δική μας άποψη για το θέμα και δεν υποχρεώνουμε κανέναν να την διαβάσει...
---
Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του newspull. Μη κόσμια και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται όπου αυτά εντοπίζονται(ενημερώστε μας και εσείς εάν χρειαστεί).

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε ότι είναι δημόσια.Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τις υπογράφουν.Αν υπάρχουν πνευμ.δικαιώματα παρακαλούμε ενημερώστε μας για την αφαίρεση τους(των αναρτήσεων ή αναδημοσιεύσεων).Ενημερώστε μας άμεσα εάν θίγεστε απο κάποια ανάρτηση ώστε να την αφαιρέσουμε.
Εισαγωγικός Σχολιασμός (μπλέ γράμματα)
Σε ορισμένες αναρτήσεις υπάρχει περίπτωση σαν πρόλογος να υπάρχει δικός μας σχολιασμός.Αυτή είναι η δική μας άποψη για το θέμα και δεν υποχρεώνουμε κανέναν να την διαβάσει...
---
Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του newspull. Μη κόσμια και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται όπου αυτά εντοπίζονται(ενημερώστε μας και εσείς εάν χρειαστεί).

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !