Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κιμ Γιο Γιονγκ: Εάν η Βόρεια Κορέα δεχθεί επίθεση από τη Νότια Κορέα, θα την πλήξει με πυρηνικά όπλα

 


Η Βόρεια Κορέα δεν θέλει πόλεμο, αλλά εάν η Νότια Κορέα επιλέξει την ένοπλη σύρραξη ή εάν εξαπολύσει προληπτικό πλήγμα τότε οι πυρηνικές δυνάμεις της Λαϊκής Δημοκρατίας θα ενεργοποιηθούν και θα την πλήξουν, διεμήνυσε χθες Τρίτη η ισχυρή αδελφή του ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν, η Κιμ Γιο Γιονγκ.

Η κυρία Κιμ, ανώτερο στέλεχος της κυβέρνησης και του κυβερνώντος κόμματος, έκρινε πως ήταν «πολύ μεγάλο λάθος» οι πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Άμυνας της Νότιας Κορέας περί πιθανής επίθεσης στη Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με το βορειοκορεατικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Ο Νοτιοκορεάτης υπουργός Άμυνας, ο στρατηγός ε.α. Σα Γουκ, δήλωσε την Παρασκευή ότι η Σεούλ έχει διάφορους πυραύλους με βεληνεκές, ακρίβεια και ισχύ που της δίνουν τη δυνατότητα «να πλήξει οποιονδήποτε στόχο στη Βόρεια Κορέα».

Η Πιονγκγιάνγκ έχει πολλαπλασιάσει τις δοκιμές πυραύλων από την αρχή της χρονιάς. Αξιωματούχοι στη Σεούλ και την Ουάσινγκτον φοβούνται ότι ετοιμάζεται να ξαναρχίσει τις δοκιμές πυρηνικών όπλων, τις οποίες είχε αναστείλει το 2017, καθώς παραμένει το απόλυτο αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου.

Προχθές Κυριακή, η κυρία Κιμ και άλλοι Βορειοκορεάτες αξιωματούχοι έκαναν δηλώσεις καταδίκης της Νοτιοκορεάτη υπουργού Άμυνας και απείλησαν πως η Πιονγκγιάνγκ θα καταστρέψει σημαντικούς στόχους στη Νότια Κορέα εάν η Σεούλ προχωρήσει σε «επικίνδυνες στρατιωτικές ενέργειες» όπως προληπτικά πλήγματα.

Στη δεύτερη δήλωσή της χθες η κυρία Κιμ τόνισε ότι η Πιονγκγιάνγκ δεν θέλει πόλεμο, διότι αυτός θα σήμαινε ότι η χερσόνησος θα καταστρεφόταν κατά μεγάλο μέρος της, και δεν θεωρεί τη Σεούλ τον βασικό της εχθρό.

«Με άλλα λόγια, αυτό σημαίνει ότι εκτός εάν ο νοτιοκορεατικός στρατός προχωρήσει σε επίθεση εναντίον του κράτους μας, δεν θα θεωρηθεί στόχος οποιασδήποτε επίθεσής μας», επέμεινε.

«Όμως αν η Νότια Κορέα, για οποιονδήποτε λόγο –είτε τυφλώνεται από λάθος κρίση είτε όχι– επιλέξει στρατιωτικές ενέργειες όπως τα ‘προληπτικά πλήγματα’ που διαλάλησε (ο υπουργός Άμυνας Σα Γουκ), η κατάσταση θα αλλάξει», πρόσθεσε η κυρία Κιμ. «Σε αυτή την περίπτωση, η Νότια Κορέα θα μετατραπεί σε στόχο».

Αν η Νότια Κορέα εισβάλει ακόμη κι ένα εκατοστό στη Βόρεια Κορέα, πρόσθεσε, θα βρεθεί αντιμέτωπη με «αδιανόητα φρικτή καταστροφή» καθώς οι πυρηνικές δυνάμεις της Πιονγκγιάνγκ θα κάνουν το καθήκον τους, πρόσθεσε.

«Δεν πρόκειται απλά για μια απειλή. Αυτή είναι μια λεπτομερειακή εξήγηση της αντίδρασής μας σε περίπτωση οποιαδήποτε αψήφιστης στρατιωτικής ενέργειας από τη Νότια Κορέα», συνέχισε η κυρία Κιμ, τονίζοντας πως η Σεούλ μπορεί να αποφύγει αυτή την μοίρα εγκαταλείποντας τις «ονειροφαντασίες» πως θα εξαπολύσει προληπτική επίθεση εναντίον του κράτους της Βόρειας Κορέας, που διαθέτει πυρηνικό οπλοστάσιο.


Απο zougla.gr



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

25η Μαρτίου : Εαν τοποθετήσουμε και άλλη σημαία δίπλα στην ελληνική,θα πρέπει να είναι αυτή της Αϊτής και καμία άλλη!

  (Εννοείται και την σημαία της Κύπρου αλλά ουσιαστικά είναι μία αυτή η ελληνική!!) Η Αϊτή υπήρξε η πρώτη χώρα που αναγώρισε την Ελληνική Επανάσταση, δεν συμπεριλήφθηκε όμως στις τιμώμενες χώρες στις 25.03.2021... Η Αϊτή ήταν η πρώτη χώρα στον κόσμο που αναγνώρισε την Ελληνική Επανάσταση και την Ελλάδα ως ανεξάρτητο κράτος. Το 1821, η εξέγερση των Ελλήνων κατά του τουρκικού ζυγού αρχικά δεν ενθουσίασε τις κυβερνήσεις της Ευρώπης, καθώς ενδεχόμενη διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας θα ανέτρεπε ριζικά το status quo. Κατά συνέπεια, πολλές ευρωπαϊκές χώρες κρατούσαν «στάση αναμονής» απέναντι στους Έλληνες επαναστάτες. Έτσι, η αναγνώριση της Ελληνικής Επανάστασης και του δικαιώματος των Ελλήνων στην αυτοδιάθεση ήρθε, μάλλον αναπάντεχα, απο το Χαΐτιον, τη σημερινή Αϊτή, ήδη από τον Ιανουάριο του 1822. Σύμφωνα με τη mixanitouxronou.gr, o Αδαμάντιος Κοραής μαζί με άλλους Έλληνες είχε γράψει μια επιστολή στον τότε πρόεδρο της Αϊτής, Ζαν Πιερ Μπουαγέ, στην οποία ζητούσαν βοήθεια για τ...