Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αυτοί οι Έλληνες θα πάνε στην εφετινή συνεδρίαση της Λέσχης Μπίλντερμεργκ

 


Τρία χρόνια έχει να συνεδριάσει διά ζώσης η Λέσχη Μπίλντερμεργκ εξαιτίας της πανδημίας, αλλά εφέτος θα συνεδριάσει με φυσική παρουσία στην Ουάσιγκτον. Να ξέρετε ότι στις συνεδριάσεις αυτές, ελάχιστα διαρρέουν προς τα έξω, αλλά θεωρείται σίγουρο ότι ξεχωριστή σημασία θα δοθεί στον πόλεμο της Ουκρανίας, για τη σχέση του δυτικού κόσμου με τη Ρωσία και βεβαίως για την ενεργειακή κρίση.


Στην Ουάσιγκτον στην εφετινή συνεδρίαση της Λέσχης έχουν προσκληθεί και Έλληνες, ήτοι ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαραγαρίτης Σχοινάς, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο CEO Phizer Αλμπερτ Μπουρλά και οι επιχειρηματίες Δημήτρης Παπαλεξόπουλος και Μάρκος Βερέμης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στη συνεδρίαση της Λέσχης θα μετέχει και ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Προέδρου Μπάιντεν Τζέικ Σάλιβαν, η (γνωστή από τις επισκέψεις της στην Αθήνα, Λευκωσία και Άγκυρα) υφυπουργός Εξωτερικών Βικτόρια Νούλαντ, ενώ δεν αποκλείεται να παραστεί και ο υπερήλικας πλέον Χένρι Κίσινγκερ. Εκείνο που θέλω να σημειώσω είναι για την κίνηση της Κομισιόν να δημοσιοποιήσει τα ονόματα των μελών της που θα μετάσχουν στη συνεδρίαση, ίσως επειδή θέλει να υπάρχει πλήρης διαφάνεια. Έτσι πέραν του κ. Σχοινά, θα είναι και ο Βέλγος επίτροπος Δικαιοσύνης Ντιντιέ Ρέιντερς.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

25η Μαρτίου : Εαν τοποθετήσουμε και άλλη σημαία δίπλα στην ελληνική,θα πρέπει να είναι αυτή της Αϊτής και καμία άλλη!

  (Εννοείται και την σημαία της Κύπρου αλλά ουσιαστικά είναι μία αυτή η ελληνική!!) Η Αϊτή υπήρξε η πρώτη χώρα που αναγώρισε την Ελληνική Επανάσταση, δεν συμπεριλήφθηκε όμως στις τιμώμενες χώρες στις 25.03.2021... Η Αϊτή ήταν η πρώτη χώρα στον κόσμο που αναγνώρισε την Ελληνική Επανάσταση και την Ελλάδα ως ανεξάρτητο κράτος. Το 1821, η εξέγερση των Ελλήνων κατά του τουρκικού ζυγού αρχικά δεν ενθουσίασε τις κυβερνήσεις της Ευρώπης, καθώς ενδεχόμενη διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας θα ανέτρεπε ριζικά το status quo. Κατά συνέπεια, πολλές ευρωπαϊκές χώρες κρατούσαν «στάση αναμονής» απέναντι στους Έλληνες επαναστάτες. Έτσι, η αναγνώριση της Ελληνικής Επανάστασης και του δικαιώματος των Ελλήνων στην αυτοδιάθεση ήρθε, μάλλον αναπάντεχα, απο το Χαΐτιον, τη σημερινή Αϊτή, ήδη από τον Ιανουάριο του 1822. Σύμφωνα με τη mixanitouxronou.gr, o Αδαμάντιος Κοραής μαζί με άλλους Έλληνες είχε γράψει μια επιστολή στον τότε πρόεδρο της Αϊτής, Ζαν Πιερ Μπουαγέ, στην οποία ζητούσαν βοήθεια για τ...