Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μόνο σεβασμό!! Ο Αντιναύαρχος ε.α Γιάννης Εγκολφόπουλος "θορύβησε" για τα καλά τους Τούρκους..

 



 Newspull : Επειδή παρατηρήσαμε ορισμένα φαινόμενα ειρωνείας προς τους απόστρατους αξιωματικούς του Ε. Σ από ελληνικούς λογαριασμούς στα social media.. Να άλλη μια απόδειξη ότι οι Τούρκοι θορυβούνται γιατί η εμπειρία των συγκεκριμένων ανθρώπων "αποδομεί" την επιχειρηματολογία τους.. Ποιοι θα περιμένατε εσείς να τριξουν τα δόντια των Τούρκων  οι Έλληνες πολιτικοί; 

Η προκλητική δήλωση, του απόστρατου  Έλληνα διοικητή Γιάννη Εγκολφόπουλου, «αν ρίξουμε τρεις πυραύλους από τη Λάρισα, θα χτυπήσουμε τις γέφυρες στον Βόσπορο», δέχτηκε σφοδρή αντίδραση από τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, γράφει τούρκικο δημοσίευμα.

  Για το θέμα, ο Τσαβούσογλου είπε: «Αν είχε το θάρρος να το κάνει. Δεν χρειάζεται να παρηγορούνται με κενά λόγια», σχολίασε.

Ο αντιναύαρχος απόστρατος Γιάννης Εγκολφόπουλος, που δεν κατάφερε να ξεπεράσει το τραύμα της «κρίσης των Ιμίων» το 1996 στο Αιγαίο, δήλωσε ότι ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη θα μπορούσαν να βομβαρδίσουν την Κωνσταντινούπολη.

Συνεχίζει το τούρκικο δημοσίευμα:

Ο Εγκολφόπουλος, που ήταν κυβερνήτης του πολεμικού πλοίου «Αδρίας» στο Αιγαίο κατά την κρίση των  Ιμίων, συμμετείχε σε πρόγραμμα στην ελληνική τηλεόραση «Mega»

  «Αν τα αεροπλάνα Rafale εκτοξεύσουν τρεις πυραύλους Scalp από τη Λάρισα, θα χτυπήσουν τις γέφυρες στο Βόσπορο. Μετά λέμε στους Τούρκους «Ελάτε να τα πούμε», είπε.

«Ξοδέψαμε πολλά λεφτά, έχουμε ανωτερότητα»



Προχωρώντας περαιτέρω τα λόγια του, ο απόστρατος στρατιωτικός υπερασπιζόμενος ότι ο τουρκικός στρατός είναι «πολύ αδύναμος», υποστήριξε ότι σε περίπτωση καυτής σύγκρουσης, τα τουρκικά επιθετικά drones θα παραμείνουν σαν «ψίχουλα ψωμιού».

Ο Γιάννης Εγκολφόπουλος, ο οποίος συνέχισε την προκλητική του ρητορική στην εκπομπή του «Open TV» αργότερα, είπε: «Από το 2019 έχουν δαπανηθεί πολλά χρήματα για τον ελληνικό στρατό.   Έχουμε πλέον την υπεροχή των όπλων.  Δεν φοβόμαστε τους Τούρκους. Μακάρι να έκαναν το πρώτο βήμα», είπε.

Ο απόστρατος αντιναύαρχος είπε επίσης ότι η Τουρκία δεν θα μπορούσε να απειλήσει την Ελλάδα σήμερα εάν η εκ περιτροπής κυβέρνηση είχε διατάξει «πυρ» κατά την κρίση των Ιμίων το 1996.


Ο Τσαβούσογλου απάντησε στον απόστρατο διοικητή


Απαντώντας στα προκλητικά λόγια του απόστρατου Έλληνα διοικητή σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ, ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σχολίασε: «Αν έχει το θάρρος να το κάνει. Δεν χρειάζεται να παρηγορούνται με κενά λόγια».

 

«Το λόμπι για τα F-16 δεν είναι αποδεκτό»

 

 «Δεν περιμένουμε από τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας να μας επαινέσει στο Κογκρέσο των ΗΠΑ», είπε ο υπουργός Τσαβούσογλου αναφερόμενος στις κινήσεις που έκανε η Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες. Αλλά, οι δύο χώρες είναι μέλη του ΝΑΤΟ και για την ασφάλεια του ΝΑΤΟ υπάρχει αλληλεγγύη. Το λόμπι για τα F-16 δεν είναι αποδεκτό», είπε.

sondakika.com

"ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ" 


14/6/22 8:45 π.μ.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

25η Μαρτίου : Εαν τοποθετήσουμε και άλλη σημαία δίπλα στην ελληνική,θα πρέπει να είναι αυτή της Αϊτής και καμία άλλη!

  (Εννοείται και την σημαία της Κύπρου αλλά ουσιαστικά είναι μία αυτή η ελληνική!!) Η Αϊτή υπήρξε η πρώτη χώρα που αναγώρισε την Ελληνική Επανάσταση, δεν συμπεριλήφθηκε όμως στις τιμώμενες χώρες στις 25.03.2021... Η Αϊτή ήταν η πρώτη χώρα στον κόσμο που αναγνώρισε την Ελληνική Επανάσταση και την Ελλάδα ως ανεξάρτητο κράτος. Το 1821, η εξέγερση των Ελλήνων κατά του τουρκικού ζυγού αρχικά δεν ενθουσίασε τις κυβερνήσεις της Ευρώπης, καθώς ενδεχόμενη διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας θα ανέτρεπε ριζικά το status quo. Κατά συνέπεια, πολλές ευρωπαϊκές χώρες κρατούσαν «στάση αναμονής» απέναντι στους Έλληνες επαναστάτες. Έτσι, η αναγνώριση της Ελληνικής Επανάστασης και του δικαιώματος των Ελλήνων στην αυτοδιάθεση ήρθε, μάλλον αναπάντεχα, απο το Χαΐτιον, τη σημερινή Αϊτή, ήδη από τον Ιανουάριο του 1822. Σύμφωνα με τη mixanitouxronou.gr, o Αδαμάντιος Κοραής μαζί με άλλους Έλληνες είχε γράψει μια επιστολή στον τότε πρόεδρο της Αϊτής, Ζαν Πιερ Μπουαγέ, στην οποία ζητούσαν βοήθεια για τ...