Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αργά μεν, αλλά κερδίζει εδάφη καθημερινά η Ρωσία- Εδάφη που δεν θα επιστραφούν(video)



 Δυσκολεύει η κατάσταση για τις Ουκρανικές δυνάμεις στην Ανατολική Ουκρανία δηλώνει ο Στρατηγός ε.α Κωνσταντίνος Λουκόπουλος μιας και καθημερινά, έστω και με αργούς ρυθμούς τα Ρωσικά στρατεύματα προωθούνται καταλαμβάνοντας νέα εδάφη.

Σε αυτό το πλαίσιο ο καθηγητής Ευρωπαϊκής και συγκριτικής πολιτικής του παντείου Πανεπιστημίου Κώστας Λάβδας μιλάει για μη ρεαλιστικό στόχο, όσο καταδικαστέα και να είναι η Ρωσική εισβολή, από πλευράς Ουκρανίας για επιστροφή αυτών των εδαφών από την Ρωσία.

Ο κος Λουκόπουλος αναφέρεται στο τακτικό κομμάτι και στις επιχειρήσεις στο πεδίο τονίζοντας, Η Ουκρανία βρίσκεται προς το παρόν σε μία αδυναμία να απωθήσει όλες τις ρωσικές δυνάμεις από τα εδάφη της και τουλάχιστον να φτάσει στην κατάσταση που επικρατούσε το βράδυ της 23ης, 24ης Φεβρουαρίου. Η Ρωσία προχωράει, αργά, σταθερά, αλλά προχωράει. Αυτές είναι οι πραγματικότητες οι οποίες συμβαίνουν στο έδαφος με κέρδη τα εδάφη τα οποία κατέχει πλέον η Ρωσία να είναι κοντά, να πλησιάζουν στην έκταση της Ελλάδος.

Η Ρωσία έχει κατοχυρώσει και έχει σταθεροποιήσει τον παραθαλάσσιο διάδρομο από την Κριμαία μέσω της Μελιτόπολης και της Μαριούπολης ξεκινώντας από τον Ντονμπάς Από κει και πέρα αυξάνει την κίνηση της προς δυσμάς και ταυτόχρονα προσπαθεί να εντοπίσει και να καταστρέψει τις ουκρανικές δυνάμεις στην περιοχή του Ντονμπάς. Υπάρχουν σημαντικές αποτελέσει και στα δύο μέρη αλλά αυτή είναι η αλήθεια του πολέμου.

Εγώ έχω σαφώς τοποθετηθεί και το διεθνές δίκαιο δεν είναι αλά καρτ, έχει παραβιάσει το διεθνές δίκαιο η Ρωσία, αλλά αρέσει δεν αρέσει αυτή είναι η πραγματικότητα στο έδαφος. Ο κος Λάβδας μιλάει για την διπλωματική προσπάθεια ειρήνευσης που πρέπει να ξεκινήσει στην περιοχή και μεταξύ άλλων τονίζει Η λογική ότι η Ουκρανία θα ανακτήσει όλα τα εδάφη πίσω και το Ντονμπάς και την Κριμαία και όλα θα γίνουν όπως ήταν πριν το 2014 είναι και απολύτως ουτοπική και επικίνδυνη.

Ακούγεται κινικό αλλά για να υπάρξει ειρήνευση πρέπει να πιεστούν και δύο πλευρές από την Δύση και όχι μόνο η Ρωσία, αν και πρώτα η Ρωσία Δεν έχουμε βάλει κυρώσεις με έναν τρόπο που θα πλήξει περισσότερο τη Ρωσία και λιγότερο εμάς. Δεν το έχουμε καταφέρει πλήρως για αυτό και βλέπουμε ότι δεν υπάρχει σε εξέλιξη μία ανακωχή και μία διαπραγμάτευση.

Οι κυρώσεις αλήθεια έχουν σαν στόχο την ειρήνευση γιατί αν εξυπηρετούμε ευρύτερους στόχους, χωρίς να θεωρώ ότι υπάρχει αυτή τη στιγμή τέτοιο ενδεχόμενο, την αλλαγή καθεστώτος στο Κρεμλίνο, τότε έχουμε πρόβλημα Ένα μεγάλο ερώτημα που αφορά κυρίως τις Ευρωπαίες κοινωνίες είναι κατά πόσο οι κοινωνίες θα αντέξουν τις συνέπειες των κυρώσεων που η ίδια η Ευρώπη επιβάλει.

Δείτε τι βίντεο που ακολουθεί :





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

25η Μαρτίου : Εαν τοποθετήσουμε και άλλη σημαία δίπλα στην ελληνική,θα πρέπει να είναι αυτή της Αϊτής και καμία άλλη!

  (Εννοείται και την σημαία της Κύπρου αλλά ουσιαστικά είναι μία αυτή η ελληνική!!) Η Αϊτή υπήρξε η πρώτη χώρα που αναγώρισε την Ελληνική Επανάσταση, δεν συμπεριλήφθηκε όμως στις τιμώμενες χώρες στις 25.03.2021... Η Αϊτή ήταν η πρώτη χώρα στον κόσμο που αναγνώρισε την Ελληνική Επανάσταση και την Ελλάδα ως ανεξάρτητο κράτος. Το 1821, η εξέγερση των Ελλήνων κατά του τουρκικού ζυγού αρχικά δεν ενθουσίασε τις κυβερνήσεις της Ευρώπης, καθώς ενδεχόμενη διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας θα ανέτρεπε ριζικά το status quo. Κατά συνέπεια, πολλές ευρωπαϊκές χώρες κρατούσαν «στάση αναμονής» απέναντι στους Έλληνες επαναστάτες. Έτσι, η αναγνώριση της Ελληνικής Επανάστασης και του δικαιώματος των Ελλήνων στην αυτοδιάθεση ήρθε, μάλλον αναπάντεχα, απο το Χαΐτιον, τη σημερινή Αϊτή, ήδη από τον Ιανουάριο του 1822. Σύμφωνα με τη mixanitouxronou.gr, o Αδαμάντιος Κοραής μαζί με άλλους Έλληνες είχε γράψει μια επιστολή στον τότε πρόεδρο της Αϊτής, Ζαν Πιερ Μπουαγέ, στην οποία ζητούσαν βοήθεια για τ...