Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«Σεισμός» με την πρώτη δικαστική απόφαση που ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ανεμβολίαστο υγειονομικό!

 


Το Διοικητικό Εφετείο Τριπόλεως έκανε δεκτή Αίτηση Αναστολής μη εμβολιασμένης υπαλλήλου του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου.
Με την Αίτησή της ζητούσε την αναστολή εκτέλεσης  της απόφασης του Διοικητού του Νοσοκομείου,  που της επέβαλε το ειδικό μέτρο της αναστολής καθηκόντων λόγω μη εμβολιασμού της.

Σύμφωνα με την απόφαση το Νοσοκομείο υποχρεούται να της καταβάλλει το ήμισυ των καθαρών μηνιαίων αποδοχών της καθόλο το χρονικό διάστημα που τελεί σε αναστολή καθηκόντων.  Από πληροφορίες μας , πρόκειται για την πρώτη Πανελλαδικά δικαστική απόφαση που δικαίωσε μη εμβολιασμένο υγειονομικό.

Μιλώντας στο korinthostv Δικηγόρος Κορίνθου Αλέξανδρος Γκουργιώτης που χειρίστηκε από την πρώτη στιγμή την υπόθεση, δήλωσε :

«Είμαι βαθιά ικανοποιημένος  που το Διοικητικό Εφετείο Τριπόλεως με την απόφασή του αυτή δικαίωσε μία μητέρα τεσσάρων ανηλίκων τέκνων που είχε και έχει ως  μοναδικό εισόδημα της τον μισθό εκ της εργασίας της στο Νοσοκομείο.

Η απόφαση αυτή είναι μία αχτίδα φωτός που μας κάνει να ελπίζουμε πως η Δικαιοσύνη θα σταθεί στο ύψος της, θα καταφρονήσει  τις πολιτικές σκοπιμότητες και θα πράξει τα δέοντα, δικαιώνοντας  τελικώς τις χιλιάδες αυτές υγειονομικών και λοιπών εργαζομένων στα Νοσοκομεία που ασκώντας συνταγματικά τους δικαιώματα και δικαιώματα ερειδόμενα επί Διεθνών Συμβάσεων και Νόμων, δεν θέλησαν να εμβολιασθούν.

Σε μία Δημοκρατία δεν μπορεί να εκδικείσαι και να τιμωρείς αυτόν που τολμά να έχει διαφορετική άποψη από αυτήν που όχι απλώς προβάλλεται,  αλλά επιβάλλεται ως κρατούσα. Θα συνεχίσουμε τον δικαστικό μας αγώνα για να επιστρέψουν όλοι οι υγειονομικοί και οι λοιποί  εργαζόμενοι στις εργασίες τους.

Σε λίγες ημέρες συμπληρώνεται ένα έτος από την ψήφιση της στερούμενης δικαιοηθικών και δικαιοκοινωνικών ερεισμάτων, άστοχης  και  αποδεδειγμένααναποτελεσματικής διάταξης του άρθρου 206 του Ν. 4820/2021. Αυτό το έτος ήταν ένα έτος μαρτυρίου για όλους αυτούς τους ανθρώπους και τις οικογένειες τους.

Στερήθηκαν βασικά αγαθά και αντιμετωπίσθηκαν ως παρίες και περιθωριακοί «ψεκ», οι προ έτους και επί ετών ήρωες με τις λευκές μπλούζες. Στις 12:01 της 1ης Σεπτεμβρίου 2021, το  Νοσοκομείο  Κορίνθου  πέταξε κυριολεκτικά στον  δρόμο   πάνω από 50 ανθρώπους και δη σοβαρούς  Επιστήμονες, εργαζόμενους   έμπειρους , μητέρες πολύτεκνες , άλλες με έξι παιδιά , άλλες με πέντε παιδιά, άλλες με τέσσερα παιδιά όπως και η δικαιωθείσα υπάλληλος, ζευγάρια υγειονομικών που δεν είχαν άλλους πόρους για να ζήσουν , γονείς  που δεν είχαν να πληρώσουν τα φροντιστήρια των παιδιών τους , όλοι τους ικανότατοι και χρησιμότατοι στον αγώνα κατά της υγειονομικής κρίσης.

Το δράμα αυτών των ανθρώπων παραμένει έως σήμερα και πρέπει να μας αφυπνίσει όλους. Η Δικαιοσύνη  από την πλευρά της καλείται με οδηγό την ως άνω απόφαση εφαρμόζοντας το Σύνταγμα και τους Νόμους να δικαιώσει και τους λοιπούς».

(φωτο:eurokinissi)

el.gr



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

25η Μαρτίου : Εαν τοποθετήσουμε και άλλη σημαία δίπλα στην ελληνική,θα πρέπει να είναι αυτή της Αϊτής και καμία άλλη!

  (Εννοείται και την σημαία της Κύπρου αλλά ουσιαστικά είναι μία αυτή η ελληνική!!) Η Αϊτή υπήρξε η πρώτη χώρα που αναγώρισε την Ελληνική Επανάσταση, δεν συμπεριλήφθηκε όμως στις τιμώμενες χώρες στις 25.03.2021... Η Αϊτή ήταν η πρώτη χώρα στον κόσμο που αναγνώρισε την Ελληνική Επανάσταση και την Ελλάδα ως ανεξάρτητο κράτος. Το 1821, η εξέγερση των Ελλήνων κατά του τουρκικού ζυγού αρχικά δεν ενθουσίασε τις κυβερνήσεις της Ευρώπης, καθώς ενδεχόμενη διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας θα ανέτρεπε ριζικά το status quo. Κατά συνέπεια, πολλές ευρωπαϊκές χώρες κρατούσαν «στάση αναμονής» απέναντι στους Έλληνες επαναστάτες. Έτσι, η αναγνώριση της Ελληνικής Επανάστασης και του δικαιώματος των Ελλήνων στην αυτοδιάθεση ήρθε, μάλλον αναπάντεχα, απο το Χαΐτιον, τη σημερινή Αϊτή, ήδη από τον Ιανουάριο του 1822. Σύμφωνα με τη mixanitouxronou.gr, o Αδαμάντιος Κοραής μαζί με άλλους Έλληνες είχε γράψει μια επιστολή στον τότε πρόεδρο της Αϊτής, Ζαν Πιερ Μπουαγέ, στην οποία ζητούσαν βοήθεια για τ...